Avem specificații pentru Microsoft Surface Duo

Avem scăpări ale detaliilor hardware pentru telefonul pliabil de la Microsoft și eu nu cred că hardware-ul va fi punctul său forte.

Și ca să vă ofer detaliile săpate pe internet, acest device de numai 4,8mm grosime va avea un procesor Snapdragon 855, 6GB de RAM, 64 sau 256 GB de stocare, un ecran 2x 5.6 inci, cu aspect 4:3, rezoluție 1800×1350 (401 ppi) de tip AMOLED. Camera va fi una de 11 MP cu deschidere f 2.0, vom dispune de un port USB-C și autentificare cu amprentă (nu știu de ce Windows Hello nu este prezent aici) și funcționalitate Surface Pen.

Pe partea de software vom avea la debut Android 10, cu promisiunea de la Microsoft al unui update rapid la Android 11.

Și despre software vreau să vorbesc în continuare, pentru că aici compania din Redmond poate face diferența, cu suita Office de productivitate. Cred că datorită celor două ecrane compania poate dezvolta și ajuta alți dezvoltatori să implementeze și să pună în avantaj această distribuție pentru s-și impune pe piață dispozitivul.

Știrile pe care ne-am văzut pe internet în ultimele zile, o dată cu ”scăparea” acestor detalii vorbeau despre un procesor vechi și baterie insuficientă pentru a fi un device competitiv.

Dar, după cum știm nu doar asta contează. Development-ul software este crucial pentru un dispozitiv care vine cu ceva diferit pe piață și cred că este crucial să aibă succes de la început ca să poată fi îmbunătățit pe viitor.

Microsoft este capabil să facă acest lucru, din punctul eu de vedere, dacă tot se va lansa la iarnă Surface Duo ar trebui să vină cu versiune 11 direct preinstalată, iar cum Apple ajută dezvoltatorii de aplicații să urmeze exact guideline-urile astfel încât să avem design-ul și funcționalitatea dorite, asta va trebui să facă și ei.

Eu aștept cu interes acest produs, sper să aibă succes ca și alți producători fă facă acest pas și să aducă în mainstream telefoanele pliabile. Sunt curios de preț totuși…

Sursa: Windows Central, The Verge