Competițiile sportive se reiau în condiții speciale

Azi a fost o zi în care atât UEFA cât și federațiile de tenis au anunțat noutăți cu privire la programul pentru 2020, având condiții diferite de desfășurare a meciurilor.

Tenis

Circuitul masculin de va relua de pe data de 13 august, cu circuitul american care culminează la US Open, acesta păstrând datele inițiale de desfășurare – 31 august-13 septembrie 2020. Ceea ce e diferit este că acesta nu va avea calificări și tabloul de dublu va fi redus la 32 de locuri.

La meciurile US Open disputate pe Arthur Ashe și Louis Armstrong, vor exista echipe normale de arbitri de linie. Celelalte terenuri vor beneficia în întregime de arbitraj electronic, o premieră. De asemenea, pe terenurile exterioare va exista un număr limitat de persoane de mingi; nu vor fi copii, ci persoane adulte.

Roland-Garros se fa juca până la urmă tot anul acesta, tururile de calificare se vor disputa între 21 și 25 septembrie și vor fi urmate de tururile principale din 27 septembrie până pe 11 octombrie 2020.

La feminin avem 20 de turnee programate între 3 august și 23 noiembrie 2020 cu turneul campioanelor ca competiție finală. Avem turnee importante precum cel de la Istanbul și Roma și bineînțeles, precum am scris mai sus Roland-Garros și US Open.

Informațiile de mai sus sunt provizorii, dacă se va întâmpla ceva dramatic cu Covid-19 este posibil să fie decalaje sau anulări. Eu sper să nu, sunt bucuros că se iau competițiile, acestea fiind foarte compacte. Sigur vom avea surprize.

Fotbal

UEFA Champions League se reia pe 7 august, cu 4 meciuri din optimi unde nu avem rezultatul final (returul trebuie jucat). Astfel, avem meciurile Man. City – Real (2-1 în tur), Bayern – Chelsea (3-0),  Juventus – Lyon (0-1) și Barcelona – Napoli (1-1). Câștigătoarele vor fi în tragerea la sorți pentru sferturi cu celelalte 4 echipe – PSG, Atalanta, Atlético și RB Leipzig.

Meciurile din sferturi încolo se vor desfășura într-un singur tur, toate în Portugalia pe diverse stadioane. Vom avea sferturi între 12-15 august, semifinale între 18-19 august și Finala duminică, 23 august 2020.

În Europa League, se vor finaliza două meciuri din optimi, pe 5 și 6 august. Cele două dueluri la care se vor desfășura într-un meci unic: Inter Milano – Getafe și FC Sevilla – AS Roma.

Ulterior, în același format se vor desfășura în Germania în Köln, Gelsenkirchen, Düsseldorf și Duisburg într-un  singur meci cu sferturi pe 10-11 august, semifinale o săptămână mai târziu și finala în data de 21 august 2020.

Avem și Supercupa Europei în 24 septembrie, mutată la Budapesta. Următoarele ediții vor avea loc așa cum a fost programat inițial la Belfast (2021), Helsinki (2022) și Kazan (2023).

O nouă regulă este posibilitatea de a face 5 schimbări în meci, temporar doar sezonul acesta. Echipe tari au rămas în competiție așa că sper să fie spectaculoase meciurile.