Cum sunt plătite serviciile de streaming de muzică

Am găsit pe Twitter o poză interesantă care detaliază cu cât sunt plătiți artiștii în momentul în care melodiile lor sunt redate pe serviciile de streaming de muzică precum Apple Music, Spotify, Tidal și alții. Detalii în poza de mai jos.

Tidal se pare că este serviciul care plătește cel mai mult și aici este de înțeles deoarece ia de la artiști muzica în format Hi-Res (anumite albume) și e normal să plătească mai mult.

Mi se pare un pic cam jos în listă Spotify, se pare că aceștia au negociat destul de dur cu artiștii sumele pe care le vor plăti în urma melodiilor redate. Dar aici este avantajul că Spotify are cei mai mulți abonați plus un abonament gratuit pentru utilizatori.

Sunt suprins că Apple plătește destul de bine artiștii pentru melodiile din portofoliul Apple Music, aceștia având cel mai mare număr de melodii în serviciul de streaming plus albume exclusive. Cred că se fac și altfel de înțelegeri acolo, cu promovare pe postul lor Radio 1.

La final am lăsat YouTube care plătește cel mai prost dar acolo cred că trupele și artiștii pot face și bani din reclamele de pe platformă deci suma poate fi mai mare.

Eu folosesc în prezent Spotify, deci abonamentul meu de 5 euro pe lună ar include peste 1100 de piese noi ascultate (cred că dacă ascult pe repeat o piesă nu se ia în considerare).

Voi ce părere aveți și ce serviciu de straming de muzică folosiți?