De ce folosesc Microsoft 365

Soluția dezvoltată de Microsoft pentru cei ce vor productivitate office este o soluție eficientă și vreau să vă detaliez mai jos care sunt principalele motive pentru care eu am ales această opțiune în dauna unei licențe Office clasică.

Primiul motiv pe care vreau să îl detaliez sunt beneficiile. Sunt două variante, una pentru un utilizator – Personal – cu acces la Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Microsoft Access (numai pentru PC) și Microsoft Publisher (numai pentru PC) plus 1TB de stocare în OneDrive și acces la apeluri de pe Skype pe mobil sau fix cu 60 de minute pe lună (anumite condiții se aplică). Cea de-a doua se numește Family, în care cele de mai sus se aplică la fel, doar că există acces până la maxim 6 utilizatori la aceleași aplicație, fiecare cont având stocare de câte 1TB.

Standard, abonamentul Personal costă 299 de lei pe an (dacă ai cardul salvat în aplicație primești o lună în plus) și cel Family costă 429,99 de lei pe an, cu aceeași lună gratis dacă ai un card salvat în cont. Mai jos o să vă explic de ce am scris standard.

Al doilea motiv pe care vreau să-l enumăr este modul în care funcționează Word, Excel, PowerPoint și Outlook pe orice dispozitiv, fie că este Windows, fie că este Mac. Poți folosi contul pe 5 dispozitive, inclusiv tablete sau telefoane mobile. Datorită acestui lucru din stocarea de 1TB din Cloud ai acces imediat la orice document sau poză (dacă activezi opțiunea pentru pozele din telefon sau alte dispozitive) ceea ce le face ușor de accesat de oriunde.

Al treilea motiv este modul de dezvoltare. Din experiența mea de până acum, aceste aplicații din suita Microsoft 365 primesc update-uri constant, noi funcții fiind implementate foarte repede. De asemenea și aplicațiile mobile sunt frecvent actualizate astfel că beneficiezi de cele mai noi funcții foarte repede și nu trebuie să aștepți ca la o variantă clasică un update major pentru a avea noi beneficii. Feature-urile dezvoltate sunt aplicate întâi pachetului 365 după care Microsoft scoate o altă variantă Office clasică unde aduce o parte din funcțiile noi (o dată la 3 ani).

Iar cel de-al patrulea motiv este prețul accesibil. Chiar dacă 300 de lei pe lună pentru o persoană pare mult, am reușit de 3 ori până acum să prind reduceri de peste 100-200 de lei la diverse magazine online pentru a achiziționa abonamentul mult mai ieftin. Ultima dată, de la eMAG am cumpărat Microsoft 365 Personal deja redus, cu un voucher suplimentar de 100 de lei, prețul final fiind de 119,99 lei. Ca să fac o comparație o licență clasică Office 2019 costă în acest moment pe site-ul Microsoft 649,99 de lei iar înainte să îmi spuneți că există variante mai ieftine ”pe net”, luați în considerare că acelea pot fi dezactivate oricând, proveniența fiind îndoielnică. Iar la varianta de familie dacă împarți suma la 6 vin aproape 6 lei pe lună pentru fiecare persoană care folosește serviciul.

Pentru cei ce folosesc Linux sau macOS sunt și variantele alternative dezvoltate pentru acele platforme care poate sunt gratuite. Dar cu toate acestea, ce propune Microsoft este o valoare bună și cred că este practica de viitor. Și Adobe are subscripții diverse în funcție de pachet, pentru cei ce au nevoie de așa ceva cât și variante gratuite ale programelor lor. Apropo, dacă aveți un pachet gratuit de la Microsoft puteți accesa online programele Word, Excel și PowerPoint, cu funcții limitate.

Singurul dezavantaj pe care îl văd la acest pachet este programul Outlook. Parcă nu pare finisat, varianta de iOS e mult mai robustă și uneori se mișcă chiar greu. Dar cu toate acestea, e bine să ai pachetul cu totul și sunt sigur că pe viitor vor veni îmbunătățiri.

Eu recomand Microsoft 365, tot timpul este la reducere și merită să fie achiziționat, pentru a sta liniștiți când aveți nevoie de soluții de productivitate Office și stocare mare în cloud.