Experiența mea cu AirPods Pro

Folosesc AirPods cam de cât au apărut pe piață la noi, din noiembrie 2019 și acum după mai mult de 6 luni vreau să vă povestesc experiența mea și o mică întâmplare neplăcută petrecută recent.

Am ales să achiziționez această pereche de căști wireless deoarece voiam ceva ușor de transportat, într-un pachet mic care să se potrivească bine cu celelalte produse de la Apple pe care le folosesc – iPad, Apple Watch și bineînțeles, iPhone.

A fost prima mea experiență a unor căști cu noise cancellation (pe termen lung, altfel am mai testat pe parcursul timpului) și voiam asta pentru a combate Bucureștiul zgomotos, având posibilitatea de a asculta muzica la un volum mai mic și cu acustică bună.

Căștile au 3 moduri în care pot funcționa, Anulare activă a zgomotului, Mod Transparență și Normal iar la fiecare dintre acestea sunetul va fi diferit.

Anularea activă va face sunetul mai apăsat, cu mai mult bass și mai multă claritate, fiind posibilă o mai bună distingere a fiecărui sunet. Aici se aplică un egalizor adaptiv care ajustează frecvențele de sunet în funcție de mediul în care te afli, coroborat cu anularea zgomotului de fond.

Modul normal este cel care nu aduce nicio modificare sunetului (decât dacă ai activat tu vreun egalizor), vei auzi câte ceva din mediul înconjurător dar pentru mine aici avem un sunet destul de standard, iar pentru niște căști care au capacitatea de a anula zgomotul de fundal nu văd de ce nu aș apela la această funcție. Sunt persoane care preferă acest mod, dar eu nu sunt un fan.

Al treilea mod este cel în care sunetul din jur va fi auzit foarte bine, se aplică în momentele când nu vrei să dai căștile jos din urechi dacă vrei să discuți ceva cu cei din jur și mie mi se pare foarte utilă această funcție.

Bateria mi se pare că ține bine, un pic mai puțin decât ce declară Apple, dar în modul în care folosesc eu căștile le încarc cam la o săptămână ceea ce mi se pare bine. Și la convorbiri chiar am testat, duc 3-4 ore fără probleme. Oricum la apeluri poți folosi doar o cască și după pe cealaltă dacă chiar vorbești foarte mult la telefon. Încărcarea se face în aproape două ore, depinde dacă ai și căștile consumate sau nu. Încărcarea se face prioritar a buds-urilor și după a unității de bază.

Modul în care stau în ureche depinde de fiecare persoană, oricum ai 3 capete de silicon care te ajută în acest caz.

Avem și mai multe moduri în care putem controla redarea sau activarea/dezactivarea anulării zgomotului de fundal:

  • Apeși o dată pentru redare, pauză sau ca să răspunzi la un apel telefonic;
  • Apeși de două ori pentru salt înainte;
  • Apeși de trei ori pentru salt înapoi;
  • Apeși și ții apăsat pentru a comuta între Anulare activă a zgomotului și modul Transparență.

Întâmplarea neplăcută care a apărut acum câteva zile este faptul că în casca din dreapta, la redarea muzicii se aude un mic zgomot ca o interferență, în momentul în care sunetul este mai puternic. Este destul de deranjant și va trebui să merg cu căștile în service pentru verificare, cel mai probabil va fi schimbată acea cască având în vedere că ele nu pot fi desfăcute prea ușor. Cred că de la iPhone 5 n-am mai dus ceva de la Apple în service, dar iată că se întâmplă. Am înțeles că este un defect cunoscut, dar cu toate acestea este dezamăgitor ca un produs atât de scump să aibă acest defect după 6 luni de utilizare

Overall este un produs scump, dar dacă vrei ceva super portabil cu anulare activă a zgomotului și integrare cu ecosistemul Apple aceste căști sunt cea mai bună variantă. A început să scadă și prețul, putând fi găsite la sub 1199 de lei la diverse magazine.