Hollywood – povestea din spatele faimei

Am terminat într-un timp foarte scurt serialul nou lansat de Netflix, pe 1 Mai – Hollywood. Impresiile pe care le-am avut vreau să le transmit și vouă – spoiler – e de văzut!

In post-World War II Hollywood, an ambitious group of aspiring actors and filmmakers will do almost anything to make their showbiz dreams come true.

Premisa de la care pleacă acțiunea în acest serial este simplă, ne aflăm în epoca de aur a cinematografiei de la Hollywood și toată lumea vrea să apară în filmele de pe marele ecran.

Este un serial ușor de văzut, are momente amuzante dar și dramatice, caractere foarte ușor de plăcut, datorită unei distribuții de inividiat – Darren Criss (Glee, American Crime Story), Jim Parsons (The Big Bang Theory),  Dylan McDermott (American Horror Story), Patti LuPone (Penny Dreadful) și nume noi precum David Corenswet sau Laura Harrier, toți reușind să se îmbine perfect.

Pe mine mă impresionează filmele care reușesc să transpună către privitor un moment din istorie într-un mod spectaculor și cât mai precis, iar Hollywood face acest lucru. Peisajele Americii anilor 1920-1930 sunt reprezentate foarte bine, costumele, mașinile, clădirile și oamenii sunt o plăcere de văzut, serialul prezentând de asemenea și problemele perioadei de atunci – rasismul, greutățile sociale (de asemenea pentru persoanele gay), prejudecățile sau situațiile tabu.

Veți fi surprinși de rolurile interpetate de Jim Parsons (dur, vulgar, viclean) și Darren Criss (amabil, empatic, plăcut) – total opus față de rolurile lor recente. Interpetările sunt foarte bune, mai ales pentru cel dintâi.

Serialul surpinde foarte bine ambițiile personajelor, motivația acestora și deschiderea spre reușită dar de asemenea expune și compromisurile ce apar cu toate acește dorințe ce apar. Indiferent de vârstă sau statut actual, vedem cum fiecare își duce jocul până la capăt pentru a obține ceea ce îți dorește.

Din păcate sunt doar 7 episoare, aș fi vrut să văd mai multă complexitate în acțiune, dar asta este. Netflix reușește săfacă încă un serial bun, eu vă recomand să-l vedeți și sper că aceasta va fi unde dintre seriile ce vor continua pe viitor.