În sfârșit știm cum arată PS5

Sony prezentat aseară mai multe jocuri ce vor fi disponibile pe consola PS5 ce va fi disponibilă în iarnă și în sfârșit unitatea fizică, lucru așteptat de mulți.

Chiar dacă nu știm încă prețul am văzut în prezentarea de aseară că vom avea două variante ale consolei, una exclusiv pentru media în format digital și una cu unitate optică dedicată ce va putea rula jocurile de pe disc și va reda media pe Blu-Ray 4K Ultra HD.

Sper ca piața să se îndrepte spre totul în format digital, astfel design-ul consolelor și al altor echipamente hardware să fie mai compact.

Vorbind despre cum arată consola mie personal îmi place. Combinația de alb cu negru a fost întotdeauna bună iar formele pe care le prezintă Sony sunt futuriste. Consola poate fi utilizată atât vertical cât și orizontal și chiar dacă pe net sunt glume că ar arăta ca un router, mie nu mi se pare.

Sony a anunțat împreună cu consola și alte echipamente hardware – căști 3D, controller media și unitate de încărcare pentru două controller-e.

Pentru cei ce nu știu specificațiile hardware, sunt cele din tabelul de mai jos. Ceea ce este de apreciat la aceste console este faptul că sunt foarte puternice, future-proof iar jocurile sunt 100% optimizate pentru hardware-ul consolei.

CPU x86-64-AMD Ryzen™ “Zen 2”
8 Cores / 16 Threads
Variable frequency, up to 3.5 GHz
GPU AMD Radeon™ RDNA 2-based graphics engine
Ray Tracing Acceleration
Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
System Memory GDDR6 16GB
448GB/s Bandwidth
SSD 825GB
5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)
PS5 Game Disc Ultra HD Blu-ray™, up to 100GB/disc
Video Out Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)
Audio “Tempest” 3D AudioTech

Despre preț nu știm încă nimic, erau niște zvonuri care dădeau un preț de 700 de dolari dar sper să nu fie adevărate, iar prețul să fie competitiv.

Mi-a plăcut și colecția bogată de jocuri prezentată de Sony în acest event digital de aseară. Astfel cei ce achiziționează un PS5 și vor avea subscripția activă vor primi jocul GTA V care va fi remasterizat pentru grafica mult mai bună. E a doua oară când acest lucru se întâmplă pentru GTA, jocul fiind lansat în era PS3.

Mai jos trailere pentru alte jocuri interesante anunțate.

Horizon Forbidden West

Spider-Man: Miles Morales

Gran Turismo 7

Project Athia

Hitman III

NBA 2K21 – se vede ciudat acea transpirație pe fața jucătorului, sper că mai lucrează la asta până la lansare.

Demon’s Souls – un remaster așteptat de fanii fancizei, grafica arată excelent.

Deathloop

Resident Evil 8: Village