Suntem de neoprit

Numărul de cazul crește uluitor de repede în România. Oare de ce când este vorba de lucruri negative ieșim în evidență?

A fost alarmant o dată cu ridicarea stării de alertă cum toate lumea a ieșit pe străzi să încerce să facă lucrurile pe care le făcea și înainte. Dar cu toate astea nu ne-am oprit. Am considerat că totul revine la normal, putem să nu mai avem alte griji decât să ne vedem de viață ca și înainte, Covid-19 nu este așa rău.

Dar timpul le rezolvă pe toate și ne arată cât de mult putem greși în anumite momente. Și timp am avut. Acesta ne-a arătat cum dacă începem să nu mai respectăm reguli de bază, numărul de cazuri se înmulțește imediat. Și tot imediat vedem și limitările din sistemul medical.

Avem astăzi peste 30.000 de cazuri, cu un record de 555 într-o singură zi. Totul că lumea nu se poate controla astfel încât să nu facă drumuri inutile, să nu stea în aglomerație și să poarte masca în spațiile închise și corect. Mi se pare incredibil cum nu putem să purtăm masca de protecție corect, astfel încât să acopere nasul și gura. Și nu înțeleg cum nu te gândești în primul rând la tine, dacă nu la alții astfel încât să te protejezi de orice pericol…

Oare ce se va întâmpla în două săptămâni? Eu plănuiam un concediu la sfârșit de iulie, de două săptămâni dar totul a picat din cauza acestei situații. Sincer am subestimat populația țării, speram ca numărul de cazuri zilnice să nu mai depășească 120-150/zi o lungă perioadă. Cred că totuși voi lua doar jumătate din concediul planificat pe care-l voi petrece undeva într-un loc unde (sper) să nu fie multă lume. Cu toții avem nevoie de relaxare și astfel măcar ajutăm la relansarea și susținerea economiei țării că și așa este dezastru în industria HoReCa.

Rămân cu speranța că poate ne trezim totuși, tot în al doisprezecelea ceas, avem mai multă grijă de noi, acordăm mai multă atenție aceste pandemii care s-ar putea să mai stea cu noi multe luni. Dar doar împreună vom putea contribui la minimizarea efectelor și combaterea ei.