Voi cum vă decideți la promoții?

Cred că toată lumea a remarcat că în ultimii doi ani, de când cu Black Friday, promoțiile promovate de magazine s-au schimbat, înmulțindu-se considerabil, astfel scăzând entuziasmul cumpărăturilor când văd astfel de campanii.

Astfel, având în vedere toate acestea, care ar fi cea mai bună variantă când ne uităm la promoții?

Eu cred că punctul de plecare ar trebui să fie research-ul. De fiecare dată trebuie să căutați și la alte magazine produsul dorit, să vedeți acolo ce ofertă este. Chiar dacă vedeți un preț mult mai mic în altă parte, gândiți-vă dacă ați mai cumpărat de acolo, dacă este un magazin de încredere și căutați experiențele altor clienți cu acesta. Verificați dacă au secțiune de comentarii, pagină de Facebook sau Instagram și citiți pe acolo ce spune lumea.

OK, am căutat produsul, vedem ce preț are, unde îl găsim mai ieftin. Dar cum decidem să îl cumpărăm? Când luați în considerare o achiziție, nu trebuie să fie doar pentru că este la ”promoție”. Chiar avem nevoie de acel lucru? Merită banii ceruți?

Asta cu ”merită” e doar pentru voi. Voi știți dacă produsul respectiv vă va ajuta cu adevărat, știți exact care îi este scopul. De aceea, după mine, acest promoții parcă ne fac să nu gândim rațional următoarea achiziție. ”Hai să-l iau acum, că după o să fie mai scump!

Nu ar trebui să meargă așa. Chiar dacă este un produs de care aveți nevoie și nu are o reducere aplicată la vreun magazin online, dacă e nevoie de el eu zic să faceți achiziția.

Eu fac asta cu obiectele care știu că vor avea reducere prea curând, le iau, știu care e scopul lor și gata (aviz iPhone 12 Pro Max de anul acesta). Deși și acolo mă aștept la vreo promoție din partea operatorului de telefonie mobilă la care am abonament pentru o prelungire, sper să obțin o negociere în avantajul meu, dar despre asta într-un alt articol.

Voi cum procedați, aveți răbdare până la o promoție adevărată sau cumpărați când prețul este mai mic decât vă așteptați?