Volt – Transfer de bani instant

Pentru acele momente când ai nevoie de bani în cont și nu poți aștepta durata unui transfer bancar, Volt vine în ajutor cu transferuri instant.

Volt este o alternativă serviciile de Mobile Banking pentru transfer de bani instant dintr-un cont în altul online, chiar și între bănci diferite. Acest serviciu te ajută să transferi bani în orice cont de card în lei, emis de o bancă românească, deoarece are parteneriate cu Romcard, Visa și Mastercard. De asemenea are și o bancă în spate, Libra, care ajută cu implementarea acestui produs (LibraPay). Pe lângă băncile românești, transferul instant se poate face și către cardurile Revolut.

Funcționalitate

Poți trimite sau primi bani doar cu numărul de telefon, oriunde în România, fără să-ți creezi un alt cont bancar. Poți să transferi bani inclusiv către cei care încă nu aplicația – vor primi o notificare să-și descarce Volt, iar banii vor fi disponibili după ce își activează contul.

Avem aplicație disponibilă pentru iOS și Android. Aceasta are o interfață modernă și simplă de folosit, poți vedea contactele care au Volt și le poți trimite bani din două mișcări. Aplicația trebuie să fie securizată cu parolă din 4 cifre și de asemenea există autentificare biometrică, cu amprenta sau Face ID.

Avem 4 opțiuni de transfer:

  • Transferă bani către cardul unei alte persoane
  • Cere bani unei alte persoane
  • Transferă bani între cardurile tale (salvate în aplicație)
  • Împarte nota de plată

Primele două sunt clare, ceea ce îmi place este a treia opțiune, dacă ai nevoie să faci un transfer repede între cardurile tale poți folosi Volt fără probleme și fără timpi de așteptare. Plata se face instant (durează câteva minute) trecând prin stadiul ”În așteptare” după care ”Transfer reușit”.

Serviciul prin care împarți nota de plată are nevoie de mai multe informații pentru a fi prelucrate, precum numele, numărul de telefon și adresa de email, aici având o conversație chat în care pot participa mai multe persoane.

Pachete, limite, costuri

Hai să vorbim puțin și despre ce costuri avem și ce pachete sunt disponibile, pentru că un astfel nu poate fi gratuit.

Poți să transferi maximum 4000 lei/tranzacție cât și pe lună. Vor fi disponibile și tranzacționări cu sume mai mari, dar Volt va cere acte suplimentare.

Până în prezent serviciul a fost gratuit în perioada de dezvoltare, după 1 iunie 2020, valoarea comisionului va fi de cel mult 2,5 lei/tranzacție, în funcție de pachetul pe care îl ai activ.

Pachetul de la care pornești este Basic, cu 10 transferuri gratuite, după care fiecare transfer suplimentar costă 2,5 lei.

După ce finalizezi transferurile pachetului Basic vei fi transferat automat la pachetul Plus unde ai un transfer gratuit după care costul este de 2 lei/transfer. Sau poți opta pentru pachetul Premium, cu două transferuri gratuite după care costul este de 1,5 lei. Există și un sistem de refferal, astfel:

  • Convinge 2 prieteni să vină în gașca Volt și poți accesa pachetul Plus;
  • Convinge 5 prieteni să vină în gașca Volt și poți accesa pachetul Premium.

Dacă nu ai pe cine recomanda, există și abonamente lunare, conform imaginii de mai jos.

Eu cred că Volt este o aplicație pe care trebuie să o ai în telefon. Îți face viața mai ușoară, te poate ajuta în momente critice sau chiar în situații uzuale, datorită simplității serviciului.